Wikia

Adobe Premiere Pro

Error:Setup failed to load a required DLL

1,133pages on
this wiki
Talk0

Issue

The Premiere Pro installer produces the error message "Setup failed to load a required DLL"

Possible Solutions

  • See Adobe Technical Support Documents <a data-rte-meta="%7B%22type%22%3A%22external%22%2C%22text%22%3A%22328850%22%2C%22link%22%3A%22http%3A%5C%2F%5C%2Fwww.adobe.com%5C%2Fcfusion%5C%2Fknowledgebase%5C%2Findex.cfm%3Fid%3D328850%22%2C%22linktype%22%3A%22text%22%2C%22wasblank%22%3Afalse%2C%22wikitext%22%3A%22%5Bhttp%3A%5C%2F%5C%2Fwww.adobe.com%5C%2Fcfusion%5C%2Fknowledgebase%5C%2Findex.cfm%3Fid%3D328850%20328850%5D%22%7D" data-rte-instance="564-19849217674f4cf144bb584" href="http://www.adobe.com/cfusion/knowledgebase/index.cfm?id=328850" class="external text" rel="nofollow">328850</a>, <a data-rte-meta="%7B%22type%22%3A%22external%22%2C%22text%22%3A%22329132%22%2C%22link%22%3A%22http%3A%5C%2F%5C%2Fwww.adobe.com%5C%2Fsupport%5C%2Ftechdocs%5C%2F329132.html%22%2C%22linktype%22%3A%22text%22%2C%22wasblank%22%3Afalse%2C%22wikitext%22%3A%22%5Bhttp%3A%5C%2F%5C%2Fwww.adobe.com%5C%2Fsupport%5C%2Ftechdocs%5C%2F329132.html%20329132%5D%22%7D" data-rte-instance="564-19849217674f4cf144bb584" href="http://www.adobe.com/support/techdocs/329132.html" class="external text" rel="nofollow">329132</a>, <a data-rte-meta="%7B%22type%22%3A%22external%22%2C%22text%22%3A%22332224%22%2C%22link%22%3A%22http%3A%5C%2F%5C%2Fwww.adobe.com%5C%2Fcfusion%5C%2Fknowledgebase%5C%2Findex.cfm%3Fid%3D332224%22%2C%22linktype%22%3A%22text%22%2C%22wasblank%22%3Afalse%2C%22wikitext%22%3A%22%5Bhttp%3A%5C%2F%5C%2Fwww.adobe.com%5C%2Fcfusion%5C%2Fknowledgebase%5C%2Findex.cfm%3Fid%3D332224%20332224%5D%22%7D" data-rte-instance="564-19849217674f4cf144bb584" href="http://www.adobe.com/cfusion/knowledgebase/index.cfm?id=332224" class="external text" rel="nofollow">332224</a> and <a data-rte-meta="%7B%22type%22%3A%22external%22%2C%22text%22%3A%22402177%22%2C%22link%22%3A%22http%3A%5C%2F%5C%2Fwww.adobe.com%5C%2Fgo%5C%2Fkb402177%22%2C%22linktype%22%3A%22text%22%2C%22wasblank%22%3Afalse%2C%22wikitext%22%3A%22%5Bhttp%3A%5C%2F%5C%2Fwww.adobe.com%5C%2Fgo%5C%2Fkb402177%20402177%5D%22%7D" data-rte-instance="564-19849217674f4cf144bb584" href="http://www.adobe.com/go/kb402177" class="external text" rel="nofollow">402177</a>
  • <a data-rte-meta="%7B%22type%22%3A%22external%22%2C%22text%22%3A%22selovendo2000%22%2C%22link%22%3A%22http%3A%5C%2F%5C%2Fwww.adobeforums.com%5C%2Fcgi-bin%5C%2Fwebx%3F224%401019.OAgIdgdC7Ao.1428422%401de89af4%40.2cce8131%22%2C%22linktype%22%3A%22text%22%2C%22wasblank%22%3Afalse%2C%22wikitext%22%3A%22%5Bhttp%3A%5C%2F%5C%2Fwww.adobeforums.com%5C%2Fcgi-bin%5C%2Fwebx%3F224%401019.OAgIdgdC7Ao.1428422%401de89af4%40.2cce8131%20selovendo2000%5D%22%7D" data-rte-instance="564-19849217674f4cf144bb584" href="http://www.adobeforums.com/cgi-bin/webx?224@1019.OAgIdgdC7Ao.1428422@1de89af4@.2cce8131" class="external text" rel="nofollow">selovendo2000</a> said:
I solve this problem, I found that my istallation folder don't have an DirectX9 directory, I only have the WMF directory. Then, when the Premiere Pro setup reach the DirectX9 installer portion, this fail to load the required DLL because setup not found the DirectX9 path in the directory structure. I solve this very simple: uncompress the original trial version and this creates the DirectX9 directory structure plus the WMF directory and the setup files, copy the DirectX9 structure in your path of running setup an voila..... this works for me.
  • <a data-rte-meta="%7B%22type%22%3A%22external%22%2C%22text%22%3A%22Justin%20Chin%22%2C%22link%22%3A%22http%3A%5C%2F%5C%2Fwww.adobeforums.com%5C%2Fcgi-bin%5C%2Fwebx%3F224%401019.OAgIdgdC7Ao.1431227%402cd030bf%40.3bb6d961%22%2C%22linktype%22%3A%22text%22%2C%22wasblank%22%3Afalse%2C%22wikitext%22%3A%22%5Bhttp%3A%5C%2F%5C%2Fwww.adobeforums.com%5C%2Fcgi-bin%5C%2Fwebx%3F224%401019.OAgIdgdC7Ao.1431227%402cd030bf%40.3bb6d961%20Justin%20Chin%5D%22%7D" data-rte-instance="564-19849217674f4cf144bb584" href="http://www.adobeforums.com/cgi-bin/webx?224@1019.OAgIdgdC7Ao.1431227@2cd030bf@.3bb6d961" class="external text" rel="nofollow">Justin Chin</a> said:
My problem was that when I unzipped the "PremierePro1_5_Tryout.exe" I didn't unzip it with the "use folder names" box checked within Winzip.

See Also

  • <a data-rte-meta="%7B%22type%22%3A%22external%22%2C%22text%22%3A%22These%20items.%22%2C%22link%22%3A%22http%3A%5C%2F%5C%2Fwww.google.com%5C%2Fsearch%3Fnum%3D100%26hl%3Den%26lr%3D%26safe%3Doff%26as_qdr%3Dall%26q%3D%2522Setup%2Bfailed%2Bto%2Bload%2Ba%2Brequired%2BDLL%2522%22%2C%22linktype%22%3A%22text%22%2C%22wasblank%22%3Afalse%2C%22wikitext%22%3A%22%5Bhttp%3A%5C%2F%5C%2Fwww.google.com%5C%2Fsearch%3Fnum%3D100%26hl%3Den%26lr%3D%26safe%3Doff%26as_qdr%3Dall%26q%3D%2522Setup%2Bfailed%2Bto%2Bload%2Ba%2Brequired%2BDLL%2522%20These%20items.%5D%22%7D" data-rte-instance="564-19849217674f4cf144bb584" href="http://www.google.com/search?num=100&hl=en&lr=&safe=off&as_qdr=all&q=%22Setup+failed+to+load+a+required+DLL%22" class="external text" rel="nofollow">These items.</a>

Around Wikia's network

Random Wiki